Image by Artur Tumasjan

Operation 

Inför operation

Inför operationen är det viktigt att ert djur inte äter någon mat 6 timmar innan bokad tid. Fri tillgång på vatten ska finnas.

Om ert djur äter någon medicin regelbundet så är det bra att han/hon får sin medicin som vanligt på morgonen, helst utan mat eller godis. Det är dock viktigt för er att berätta för oss om dessa mediciner så vi vet om vad ert djur fått. Är ni tveksamma om medicinen ska ges eller inte är ni varmt välkomna att ringa till oss.

Om ert djur ska opereras (gäller inte vi tandstensborttagning) så är det alltid bra om han/hon är nybadad. Vi ser helst att djuret badas 2-3 dagar innan operation. Använd ett vanligt rengöringsschampo. Detta för att minska infektionsrisker i såret.

Om ni har en krage som ni vill att ert djur ska använda efter operationen är det bra om ni tar med er den på morgonen.

Gällande betalning vid operationen så gäller kontant eller kort, men vi hjälper gärna till med en direktreglering med försäkringsbolaget. Om vi ska kunna hjälpa er med detta så behöver vi veta vilket försäkringsbolag ni anlitat och vem försäkringen står på, om möjligt gärna även försäkringsnummer. Att göra en direktreglering kostar 130:-, men det innebär för er del att ni slipper ligga ute med stora kostnader till dess att försäkringsbolaget annars skulle ha ersatt er. Vill ni att gamla kvitton sedan tidigare besök ska tas med i regleringen är det bra om ni skickar in dessa kvitton till försäkringsbolaget innan ni kommer till oss.

Viktigt är också att vi kan få tag i er under HELA operationsdagen! Tänk på att lämna aktuella telefonnummer till oss.

Kaniner och marsvin ska ha fri tillgång till mat fram tills att ni kommer till kliniken. Ta med mat i en påse. Inget spån eller halm i buren utan ha gärna en handduk eller tidningspapper.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Vi ställer gärna upp med vår erfarenhet och kunskap inom parning & dräktighet.

Fler av våra tjänster

Vill du läsa mer om vad vi kan hjälpa er med? Du hittar alla information här.

Saknar du något? Tveka inte att kontakta oss!