den sista vilan

Den sista vilan 

Den sista vilan

Tyvärr kommer man någon gång ställas inför valet att låta sitt djur somna in för gott. Det är nog det absolut jobbigaste valet man har som djurägare, att beställa en tid för att låta sin bästa vän somna in för gott. Här är lite information som kanske kan förbereda er lite mer inför den jobbiga situationen.

Oftast bokar man en tid, om det inte uppkommer en akut situation, när ni då kommer till kliniken kan ni lämna ert djur i bilen/utanför om den upplever stress vid veterinärbesök. Vi gör då upp med alla papper & betalning. Vi kommer då också fråga vilken typ av kremering ni vill ha. S.k. vanlig kremering innebär att djuret kremeras tillsammans med andra djur och sedan sprids askan i en minneslund. Vi använder Mälardalens krematorium i Västerås. http://www.malardalensdjurkrem.se/ . Man kan även låta sitt djur separatkremeras och får då tillbaka askan i en urna.

När ni sedan kommer in på ett rum  ger vi djuret lugnade, under förutsättning att det inte är i för dålig kondition. Det brukar ta cirka 10 minuter för det lugnande preparatet att verka. När ni känner er redo så ger vi den sista sprutan direkt i ett blodkärl. Den innehåller en överdos av narkosmedel.

Ni får självklart sitta tillsammans med era djur hela tiden och bestämmer själva när ni vill lämna.

Har ni fler funderingar så fråga oss gärna om hur vi kan göra för att det ska bli så bra som möjligt för er och framför allt för ert djur.

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Vi ställer gärna upp med vår erfarenhet och kunskap inom parning & dräktighet.

Fler av våra tjänster

Vill du läsa mer om vad vi kan hjälpa er med? Du hittar alla information här.

Saknar du något? Tveka inte att kontakta oss!